top of page
tonske.jpg

ANTONIO KRIZNIC

Antonio Križnič z umetniškim imenom Tonske je skladatelj in izvajalec elektronske glasbe, strokovnjak za programsko opremo za ustvarjanje najrazličnejših zvočnih struktur ter tenkočuten oblikovalec zvoka. Izpopolnil je kompleksnost kreiranja elektronske glasbe, ki jo zaznamujejo globina, intenzivnost in osredotočenost na detajle.

 

Skozi svojo lastno glasbeno vizijo teži k bolj futurističnim smernicam atmosferične elektronike, ki s svojo eksperimentalno elastičnostjo dosega najvišje standarde kakovosti in inovativnosti.

 

Z računalniško glasbo se ukvarja že od poznih devetdesetih let in je znan po eksperimentiranju z zvokom v različnih oblikah. Orodje Ableton Live uporablja že več kot desetletje, pri čemer se osredotoča na deljenje svojega obsežnega znanja in izkušenj z drugimi ustvarjalci, ki jih zanimajo inovativni glasbeni koncepti na področju avdioinženiringa.


Dolgoletno obdobje eksperimentiranja znotraj- in zunajžanrskih okvirjev elektronike mu je poleg izjemnega znanja in izkušenj prineslo tudi kolaboracije s tujimi in domačimi umetniki in založbami, na katerih se pojavi s samostojnimi in kombiniranimi izdajami.


Kot soustanovitelj društva Cogo pomembno prispeva k organizirani in inovativni promociji elektronske glasbe v lokalnem prostoru. Skupaj z drugimi člani kolektiva Cogo velja za enega najbolj dejavnih podpornikov elektronske glasbe v Šaleški dolini. (vir: val202)

bottom of page