top of page
fb59f7cefbc4aa60443f74a4f0e5a207.jpg

TOMY DECLERQUE

V začetku tisočletja, ko je domača klubska scena cvetela, je Declerque s skladbama »My Desire« in »Music Makes Me Happy« vstopil ne samo v svet produkcije, ampak že na številne kompilacije, skladba Music Makes Me Happy pa je na Pete Tong-ovi radijski oddaji na BBC-ju dobila še dodatno izpostavitev. 

 

Po kratkem glasbenem premoru se je znova posvetil produkciji, izdaje na Intec, BluFin, 1605, Terminal M, Toolroom, Cr2, Circle Music, Sprout in Jesus Loved You pa so ga hitro postavile v sam vrh slovenske elektronske glasbene scene. Svoje kreativnosti pa z izjemnim tehničnim znanjem ne spaja le v studiu, ampak tudi med oblikovanjem hibridnega DJ seta, kjer običajne načine vrtenja nadgrajuje in kombinira z modularnim sintisajzerjem. Od začetka svojega delovanja do danes je nanizal že več kot 250 izdaj na najrazličnejših svetovno priznanih založbah, produkcijsko pa se žanrsko ne omejuje. 

 

S svojimi izkušnjami suvereno stopi tudi na Evrovizijski podij - leta 2018 je namreč pesem Hvala, ne!, ki je nastala v sodelovanju s pevko Leo Sirk zmagala na slovenskem izboru, ter prišla v finale Evrovizije 2018.

bottom of page